Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει φυσιολογικά στον οργανισμό μας, κυρίως στην επιδερμίδα μας, και είναι απαραίτητο προκειμένου αυτή να δείχνει πιο σφριγηλή και νεανική. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα εξαιρετικά υδρόφιλο μόριο, δηλαδή έχει την ιδιότητα να συγκρατεί νερό μέχρι και 1000 φορές παραπάνω από το βάρος του, με αποτέλεσμα να χαρίζει στο δέρμα όγκο και ελαστικότητα.

Όμως, με την πάροδο των χρόνων, η φυσιολογική παραγωγή υαλουρονικού οξέος μειώνεται, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό ρυτίδων, τη μείωση του όγκου των χειλιών και την εμφάνιση κουρασμένης και θλιμμένης όψης στο πρόσωπο.

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος είναι ο πιο ασφαλής, ανώδυνος και φυσικός τρόπος αποκατάστασης των ρυτίδων. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα διάφανο, κρυσταλλικό τζελ που ενίεται στο δέρμα. Είναι φιλικό προς τους ιστούς και προσομοιάζει εξαιρετικά με το υαλουρονικό οξύ που υπάρχει φυσιολογικά στον οργανισμό.

Έγχυση υαλουρονικού στα χείλη, με σεβασμό στις φυσικές αναλογίες, ώστε να εξασφαλίζεται ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Ποιο υαλουρονικό χρησιμοποιούμε στο ιατρείο;

Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ερώτηση καθώς, σε συνδυασμό με τη σωστή τεχνική, παίζει καθοριστικό ρόλο για την ασφάλεια, τη διάρκεια και την ποιότητα του αποτελέσματος.

Το υαλουρονικό το οποίο χρησιμοποιούμε στο ιατρείο είναι της ελβετικής εταιρείας Zartaux. Πρόκειται για καινοτόμα σκευάσματα, καθώς είναι τα μοναδικά ενέσιμα υαλουρονικά παγκοσμίως που είναι εμπλουτισμένα με αυξητικούς παράγοντες (Growth Factors).

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα διαρκεί συνήθως ένα χρόνο. Η επαρκής ενυδάτωση και η αποφυγή του καπνίσματος συμβάλλουν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αποτελέσματος.

Υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες;

Δεδομένου ότι πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος εμφάνισης μικρών μελανιών και ήπιου οιδήματος, που συνήθως υποχωρούν σε 24-48 ώρες και μπορούν να καλυφθούν εύκολα με makeup. Σε κάθε περίπτωση, θα σας δοθούν οδηγίες από την ιατρό για την ταχύτερη απορρόφηση τους.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *